A. Algemene gegevens

Adres: Zwanensingel 1

Postcode: 3136 GZ

Plaats: Vlaardingen

De Stichting Koinoniafonds Kerk van de Nazarener Vlaardingen (hierna te noemen: het fonds) is een zelfstandig rechtspersoon, opgericht om diaconale ondersteuning te geven aan hen die dat behoeven.

De Kerk van de Nazarener heeft van de Belastingdienst een groepsbeschikking ANBI gekregen. Dat wil zeggen dat de afzonderlijke gemeenten en andere instellingen die tot dit kerkgenootschap behoren zijn aangewezen als ANBI. Dit is ook van toepassing op het fonds.

B. Samenstelling bestuur

Het bestuur van het fonds bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Het bestuur voorziet zelf in een juiste invulling van de functies door bij een vacante functie zelf in de vacature te voorzien.

C. Doelstelling/visie

Het fonds heeft tot doel personen die door welke omstandigheden in financiële nood verkeren kort lopend te helpen, waarbij de ondersteuning in principe wordt verstrekt in de vorm van een lening.

D. Beleidsplan

Beleidspunten voor het bestuur zijn:

1. Voorzien in voldoende fondsen om efficiënt en effectief met de schuldhulpvraag om te kunnen gaan. Dit geldt zowel voor de lange termijn fondsenwerving als voor de ad-hoc situaties die zich (kunnen) voordoen;
  2. Daadwerkelijke voorziening in die gevallen waar ‘hulp’ geboden is;
  3. Het bij complexere financiële schuldsituaties inschakelen van een ‘schuldhulpmaatje’. Deze wordt vanuit de kerkelijke gemeente aangeboden, waarbij hij / zij de betrokkene(n) begeleidt in het saneren van de schuldenpositie.

E. Beloningsbeleid

Leden van het bestuur ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

F. Verslag Activiteiten

Het bestuur is in het verslagjaar tweemaal bijeengeweest t.w. 26 januari en 2 november 2016. In de vergadering van januari zijn de financiën over 2016 en het verslag van de financiële controlecommissie besproken. De financiële controle commissie werd gevormd door de leden van de kascontrolecommissie van de Kerk van de Nazarener te Vlaardingen. In de vergadering van maart 2017 is het ANBI-verslag vastgesteld.

G. Voorgenomen bestedingen

Het fonds kent geen voorgenomen bestedingen, anders dan die bestedingen die voorvloeien uit in het jaar voorafgaande aan het verslagjaar aangegane ondersteuningen die langer lopen dan het jaar waarin deze zijn aangegaan.

H. Verkorte staat van baten en lasten met toelichting

Bestemmingsvermogen 1 januari 2016 €3.170,63
Bijeengebracht voor alle doelen €22.867,50